Семінари по проекту "Розвиток компетенцій по інноваційним застосуванням енергоефективних та екологічно безпечних технологій охолодження та опалення в Україні" проведені!!!

Витяг з Статуту ГС ХАУ:

"... Головною метою нашої Асоціації є об’єднання у правовому та інформаційному полі компаній та підприємств, фізичних осіб діючих у галузі холодозабезпечення України, а також сприяння членам Спілки – виробникам, інжиніринговим та інсталяційним компаніям, продавцям, імпортерам та експортерам сучасного холодильного устаткування задля досягнення наступних цілей:

- розвиток холодильної галузі в Україні та сприяння виведенню вітчизняних виробників та компаній на міжнародний ринок обладнання, технологій та послуг;

- робота із законодавчими та державними органами влади України з розробки та впровадження міжнародних(Монреальского, Кіотського протоколів та ін.) та українських законодавчих актів з питань їх виконання по речовинах, що руйнують озоновий шар та впливають на глобальні зміни клімату, імплементації європейських нормативних актів та стандартів щодо функціонування вітчизняної галузі холодозабезпечення та підготовки її до функціонуванні за європейськими стандартами якості з урахуванням пропозицій та безпеки членів Спілки;

- представництво інтересів членів Спілки у відносинах з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами, сприяння якнайшвидшому впровадженню єдиних стандартів якості та застосуванню сучасного холодильного устаткування, модернізації нормативно-правових актів, які містять обов'язкові вимоги у промисловій, торговій, побутовій сферах.

- захист та підтримка інтересів членів Спілки у питаннях співпраці з державними органами, забезпечення безпечного та ефективного функціонування, здійснення підприємницької діяльності членами Спілки у конкурентному середовищі, вирішення та урегулювання спірних і конфліктних питань між членами Спілки;

- системна робота із закладами професійної освіти з питань її вдосконалення відповідно найкращих європейських стандартів та з питань спільної підготовки якісних кваліфікованих кадрів для галузі, їх сертифікації і підвищення кваліфікації;

- участь членів Спілки у міжнародних освітніх, технологічних та інноваційних проектах, які забезпечують досягнення цілей Спілки..."

   

12 Вересня 2019

Шановні колеги!

     Щиро дякуємо усім причетним до організації та допомоги нашій асоціації щодо участі в семінарах-тренінгах на тему: «Розвиток компетенцій по інноваційним застосуванням енергоефективних та екологічно безпечних технологій охолодження та опалення в Україні»!!! Ми досягли мети!

    3-го вересня у м. Київ, 5-го вересня у м. Дніпро, 6-го вересня у м. Одеса ми спільно з нашими партнерами – консалтинговою компанією НЕАТ Gmbh в рамках проекту і при підтримці Федерального міністерства охорони природніх ресурсів та ядерної безпеки Німеччини ми організували та провели три технічні семінари.

    Про результати:

1. Присутніх на 3-х семінарах фахівців було більше ніж 100!

2. На семінарах були присутні як керівники та фахівці компаній, що працюють в галузі, так і представники кінцевих споживачів наших послуг з холодопостачання, науковці та студенти.

3. На заходах членам асоціації та асоційованим партнерам були вручені зразки технічної літератури (дякуємо професору Володимиру Кухаренко за надану можливість) та надані нам колегами з Озонового Офісу(Халварт Кеппен, Марко Буоні) і переведені асоціацією постери «Кігалі. Шлях до виведення ГФВ» були отримані усіма бажаючими. До речі, вони не втратять актуальність до 2047 року!!! (термін дії заходів Монреальського протоколу та Кігалійської поправки).

4. Презентації надані нашими колегами та гостями, невдовзі будуть переведені на українську мову та викладені на сайті з посиланням на них з нашої Фейсбук сторінки.

   Менеджери проекту від компанії НЕАТ Регіна Каракіна та чудовий фахівець, спікер, експерт НЕАТ Єдгар Тімм доповіли змістовно, їх інформація була спрямована на розуміння фахівцями глибини проблем та подій. Основні тезиси з доповіді експертів:
1. Монреальский протокол та Кігалійська поправка працюють невідворотно у всьому світі. 2. Основним реально діючим важелем впливу на заборону та відмову від ОРР та ФПГ практично в усіх країнах є квотування імпорту та заборона експорту і торгівлі як контрольованими газами так і обладнанням, що працює з їх використанням. 3. За період 2016-2017 роки ціна на контрольовані речовини, коли настав час їх повної або значної заборони в країнах Європи зросла в сотні разів. 4.Є реальні можливості щодо залучення інвестицій для учасників ринку – кінцевих користувачів обладнання для його модернізації та відмови від контрольованих речовин. 5. Дуже багато розвинутих та реально працюючих за протоколом і поправкою країн застосовують важелі економічного стимулювання та сприяння бізнесу і підприємствам для переходу на альтернативні чи природні холодагенти. 6. В питаннях виведення контрольованих речовин з вживання на ринку надто важливу роль додатково відіграють стандарти з енергоефективності та взагалі стандарти щодо проектування, виробництва, інсталяції, сервісного обслуговування холодильного обладнання та систем. Більш детально дивіться згодом в презентаціях, слідкуйте за нашими постами та новинами!

      Особисту подяку за надання можливостей та приміщень для організації заходу в м. Київ, Дніпро, Одеса висловлюємо на адресу Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління при Міністерстві екології та природніх ресурсів України в особі Бондар Олександра Івановича та директору Оргузського інформаційно-просвітнього центру Сєровій Галині Володимирівні, Національному технічному університету «Дніпровська політехніка» в особі ректора Півняк Геннадія Григоровича, першому проректору Азюковському Олександру Олександровичу, проректору з науково-педагогічної, виховної роботи та перспективного розвитку Трегуб Миколі Володимировичу, ввічливій та чудовій Дар’ї Букреевій, Одеському інституту холоду, кріотехнологій та екоенергетики в особі директора Косого Бориса Володимировича, д.т.н., професору, академіку Міжнародної академії холоду Хмельнюк Михайлу Георгійовичу, доценту кафедри «Холодильних установок та кондиціонування повітря» Желібі Юрію Олександровичу та усім їх колегам, що мали причетність до наших семінарів.

      Щиро дякую за підготовку та допомогу у проведенні семінарів активним членам нашої асоціації та асоційованим партнерам, керівникам компаній нашої галузі Юрій Закашанський, Ігор Капцов, Андрій Малий, Петро Арабаджи, Олег Ковальчук, Михайло Костюченко, Олег Хоменко, Володимир Тарабан, Володимир Грінько, Дар'я Антоненко, Артем Рябко, Ганна Бордюк, Володимир Малоок, Михайло Попов, Возний Валерій Федорович, Ганжа Олександра Григорівна, Хмельнюк Михайло Георгійович, Желіба Юрій Олександрович, Косий Борис Володимирович, Кухаренко Володимир Миколайович та присутнім на семінарах представникам партнерів з боку виставкових заходів Дмитро Морозов, Михайлова Валентина, експерту ПРООН в Україні Гамера Анатолій Васильович, експертам UNIDO Ткач Олена, Костина Андрій, представникам навчальних закладів та компаній з галузі, Задорожній Сергій, Гуртовенко Юрій, Гладченко Андрій, Антонов Анатолій Васильович, Акішев Віктор, Прокопенко Микола, Казаков Євген, Пустовий Григорій, Анашкін Назар, Шевченко Сергій, Мисник Станіслав, Потапов Володимир Олексійович, Бондаренко Василь, Шваб Ірина, Беспалов Олексій та багатьом іншим студентам, викладачам і фахівцям холодильної галузі!!! Без Вашої фінансової, консультативної, практичної допомоги та віри в загальну об’єднуючу справу ми б не впорались!)

    Бажаємо усім колегам успіхів, в черговий раз пропонуємо долучитись до дослідження ринку споживання холодагентів з переліку ОРР та ФПГ в Україні, заповнивши форму за посиланням: https://s.surveyplanet.com/-BMcnL7HU. Також повідомляємо Вам, що до дослідження ринку долучились фахівці та науковці Одеського Інституту кріотехнологій, в разі їх звернення до Вас – прохання допомогти в дослідженні!

    Нагадуємо наші контакти – пошта: gshau2018@gmail.com , телефон +38067-567-18-54,

ЗАПРОШУЄМО ВАС ДО ВСТУПУ В АСОЦІАЦІЮ ТА ДО ПЛІДНОЇ СПІВПРАЦІ!!!

Галерея

Повернутись до списку