Виставка Euroshop 2020 відбулася !

Витяг з Статуту ГС ХАУ:

"... Головною метою нашої Асоціації є об’єднання у правовому та інформаційному полі компаній та підприємств, фізичних осіб діючих у галузі холодозабезпечення України, а також сприяння членам Спілки – виробникам, інжиніринговим та інсталяційним компаніям, продавцям, імпортерам та експортерам сучасного холодильного устаткування задля досягнення наступних цілей:

- розвиток холодильної галузі в Україні та сприяння виведенню вітчизняних виробників та компаній на міжнародний ринок обладнання, технологій та послуг;

- робота із законодавчими та державними органами влади України з розробки та впровадження міжнародних(Монреальского, Кіотського протоколів та ін.) та українських законодавчих актів з питань їх виконання по речовинах, що руйнують озоновий шар та впливають на глобальні зміни клімату, імплементації європейських нормативних актів та стандартів щодо функціонування вітчизняної галузі холодозабезпечення та підготовки її до функціонуванні за європейськими стандартами якості з урахуванням пропозицій та безпеки членів Спілки;

- представництво інтересів членів Спілки у відносинах з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами, сприяння якнайшвидшому впровадженню єдиних стандартів якості та застосуванню сучасного холодильного устаткування, модернізації нормативно-правових актів, які містять обов'язкові вимоги у промисловій, торговій, побутовій сферах.

- захист та підтримка інтересів членів Спілки у питаннях співпраці з державними органами, забезпечення безпечного та ефективного функціонування, здійснення підприємницької діяльності членами Спілки у конкурентному середовищі, вирішення та урегулювання спірних і конфліктних питань між членами Спілки;

- системна робота із закладами професійної освіти з питань її вдосконалення відповідно найкращих європейських стандартів та з питань спільної підготовки якісних кваліфікованих кадрів для галузі, їх сертифікації і підвищення кваліфікації;

- участь членів Спілки у міжнародних освітніх, технологічних та інноваційних проектах, які забезпечують досягнення цілей Спілки..."

   

20 Лютого 2020
    З 16 по 20 лютого у місті Дюссельдорф, Німеччина, пройшла успішно чергова виставка "Euroshop 2020"!
Щиро дякуємо колегам з компанії ТОВ  "Астра" Володимир Тарабан та партнерам асоціації з компанії "ВОСК" Валерію Аледорту за допомогу у відвідуванні виставки.
   По перше, приємно було бачити на сучасній престижній виставці наших українських виробників торгівельно холодильного та технологічного обладнання - компанії "Айсберг", "Модерн Експо", "Технохолод", "UBC"! Великі стенди, якісне сучасне обладнання, мультимедійне шоу, сучасні технології виробництва, гарні маркетингові пропозиції для ринків багатьох країн світу. Достойні продукти для конкурентної боротьби!
   Виробникам запропонована від асоціації ідея спільного об'єднання саме для участі в таких виставкових заходах. Звісно, вони є прямими або опосередкованими конкурентами один одному. Але світові ринки відкриті усім і існують механізми державної допомоги компаніям - експортерам, в разі коли вони об'єднуються в групу від 4-х компаній. Попередно,є згода на співпрацю. Також домовились з виробниками про підготовку листа з боку асоціації щодо державного впливу на митні питання для входження на ринкі інших країн виробників з України.
  Сучасні технології швидко рухаються вперед. Якщо не враховувати всі інші павільони виставки (дизайн, оздоблення, обладнання для магазинів непродуктових товарів), то в цікавих нам павільонах були присутні такі потужні представники як "Bitzer", "Bock", "Guntner", "Carell" та інші виробники технологій та обладнання для холодильних систем. Багато стендів було присвячено автоматизації та управлінню об'єктами ритейлу. Хмарні сервіси, цифровізація, смарт - магазини є практично усім зрозумілою ознакою цифрового майбутнього ритейлу. З яскравих проектів - продукція компанії "Mago" - розумна корзина для покупця, яка сканує товари, обробляє замовлення, робить все для зручності покупців.
  Стійкий тренд існує щодо поштоматів, мініскладів та мінімагазинів. Покупець обирає продукцію та товари (це можуть бути і продукти харчування, що зберігатимуться в камерах з штучним холодом в окремих ячейках таких автоматичних камер схову)в інтернет - магазині, оплачує її, кур'єр (поки що це людина, але в найближчому майбутньому це може бути і дрон і інший елемент роботизованої доставки) доставляє її в ячейки камер схову (поштомат, продуктові камери та ін), що знаходяться наприклад на парковці зовні або всередині будівлі(магазину, заводу, багатоквартирного будинку, спортивного центру, школи, гуртожитку та ін.). Покупець виходячи з роботи, приходячи до свого будинку чи місця частого відвідування просто отримує повідомлення у СМС або через меседжери і набравши код в меню такого мініскладу активує відчинення ячейки, в якій знаходиться його товар. Економія часу і роботи всіх учасників процесу. Такий собі МакДоналдс для видачі швидкого замовлення коло кожного дому!)
   Щодо технологій, які використовуються: 1)Обладнання на пропані, СО2 та на альтернативних холодагентах є в тренді. Дуже багато виробників холодильних меблів(серед яких є й наші українські виробники), використовують ці речовини як робочу середу для холодильних установок. Монреальский протокол вимагає свого виконання і в виробників. Його невідворотність спонукає розробляти нове обладнання та переходити на нові технології. Причому усе це прямо пов'язане з енергоефективністю  та класом обладнання. 2)Системи автоматизації та цифрових технологій є також невід'ємними складовими усіх інженерних систем об'єктів ритейлу. З метою полегшення власникам управління мережами магазинів активно впроваджується відповідне ПЗ та візуалізація мереж. Всі рахують гроші. Час коштує грошей. Економія часу дає економію витрат та окупність обладнання та виробничих циклів. 3)3D - друк та роботизація невдовзі замінить багато процесів, де задіяні люди. Відео можете переглянути на сторінці нашого сайту в цій новині.
   Колеги, які були на виставці можуть доповнити нашу новину коментарями. Але світ змінюється дуже швидко і ми маємо бути готовими до цього!
   Дякуємо усім причетним до виставки та участі в ній, сподіваємось на подальшу співпрацю!
  

Повернутись до списку